Soslu Mısır Nasıl Yapılır, Soslu Mısır Kaç Kaloridir?
04 Ocak 2022Çerez tabaklarının vazgeçilmezlerinden biri olan soslu mısır, eşsiz lezzeti ile pek çok kişinin favorileri arasında yer alır. Baharatlı lezzeti ve çıtır çıtır yapısı ile mısırın en sevilen hallerinden biri olan bu yiyecek, kalori ve besleyicilik açısından da tüketicilere zengin faydalar sunar. Çeşitli içeceklerin yanında çerez olarak tüketilebilen bu besin, yemek ve salatalara da eklenebilir. Peki, film gecelerinin ve arkadaş sohbetlerinin en lezzetli eşlikçilerinden biri olan soslu mısır nasıl yapılır ve nasıl saklanır? İşte bu eşsiz lezzet ile ilgili ayrıntılar ve pratik tarif!
Soslu Mısır Nasıl Yapılır?
Kuru yemişler arasında en çok tercih edilen ürünlerden biri olan soslu mısır, uygun fiyatı nedeniyle de çok sayıda tüketicitarafından severek tercih edilir. Seri üretim yoluyla yapılabildiği gibi evdeki olanaklar ile de soslu mısır yapmak mümkündür. Bunun için dilediğiniz baharatların yanı sıra bir parça domates salçası ve mısır kullanmanız yeterlidir. Soslanmış mısır yapım sürecinin adımlarını şu şekilde sıralamak mümkündür:
- Mısırları geniş bir kabın içine alın ve birkaç saat soğuk suda bekletin.
- Hafifçe şişen mısır tanelerine sıcak su ekleyin.
- Sıcak su içinde bir miktar haşlanan mısırları iyice süzün ve kağıt havlu yardımı ile iyice kurutun.
- Mısırları bir köşeye bırakın ve sos için bir tavaya bir yemek kaşığı kadar domates salçası ekleyin.
- Sıvı yağ, kırmızı toz biber, karabiber ve tuz ekleyerek karşımı kavurun.
- İyice kurumuş olan mısır tanelerini sosun üzerine alın ve mısırların dış kabukları çıtır çıtır oluncaya kadar kavurun.
- Mısırlar sosu ve yağı iyice içine çektiğinde ocağı söndürün ve mısırlarınızı bir peçetenin üzerine alın.
- Fazla yağı çekildikten ve soğuduktan sonra ev yapımı soslanmış mısırlarınızı keyifle tüketebilirsiniz.
Daha uğraşsız ve etkili bir deneyim için ise soslu mısırı işin ustasına bırakarak Meraklılar’dan satın almayı tercih edebilirsiniz.
Soslu Mısır Besin Değerleri
Soslu mısır, kalori olarak da oldukça işlevsel bir üründür. Özellikle az yağ ile yapılmış mısır çeşitlerinin kalorisi pek çok kuruyemişe göre düşüktür. Bu nedenle pek çok diyetlistesinde bu ürüne ve diğer mısırlara sıkça yer verilir. Besin değeri bakımından da zengin olan bu ürün, yeşil salatalar ve mezeler için oldukça etkili bir alternatif lezzettir. Enerji veren ve tokluk sağlayan bu besin ile masalarınızı ve ara öğünlerinizi şenlendirebilirsiniz. Tuz ve yağ oranına göre değişmek ile birlikte ortalama soslu mısır kalori değerleri ise aşağıdaki gibidir:
- Yaklaşık 100 grama denk gelen bir kase ortalama 435 kaloridir.
- 100 gram içinde yaklaşık 68 gram karbonhidrat bulunur.
- 100 gramdaki protein değeri ise 7.66 gram civarındadır.
Soslu Mısır Nasıl Saklanır?
Soslanmış mısır çerezi, kolay bir biçimde saklanabilen ve uzun süre raf ömrü bulunan bir üründür. Serin ve nemsiz ortamlarda mısırlarınızı haftalarca muhafaza edebilirsiniz. Bununla birlikte ürünün mutlak suretle ağzı kapalı, hava almayan bir ambalaj ya da saklama kabında depolanması gerekir. Hava ve nem ile temas etmediği müddetçe soslu mısır çeşitleri ilk günkü çıtırlıklarını ve lezzetlerini korur. Dilerseniz bu ürünleri presli paketlerde saklayarak kullanım ve saklamaömürlerini uzatabilirsiniz.
Siz de en taze, en sağlıklı ve leziz kuru yemiş çeşitleri için Meraklılar Kuruyemiş’i tercih ederek kaliteyi keşfedebilir, kaliteli ve güvenli alışverişin keyfine varabilirsiniz.